Verkenners/Gidsen-Juniors

Leeftijd: 
14 tot en met 15 jaar

Scouting neemt in het leven van VG’s-Juniors vaak een belangrijke plaats in. Hier hebben ze hun beste vrienden en maken ze het meeste plezier. Samen met hun leid(st)ers vormen ze een hechte groep waarin openheid, wederzijds respect en vertrouwen primeren. Ze kunnen oprecht zichzelf zijn, vrijuit babbelen, van gedachten wisselen en grapjes maken. Deze ongedwongen context is een zeer belangrijke schakel in hun persoonlijke ontwikkeling.

VG’s-Juniors beheersen hun technieken, zijn nog steeds verzot op (liefst knotsgekke) spelen waarin ze hun kracht, durf, spitsvondigheid en creativiteit kunnen botvieren. Ze worden gestimuleerd door hun leid(st)ers om hun remmingen te overwinnen en hun grenzen te verleggen Ze gaan fysieke en creatieve uitdagingen aan, alleen en in groep.

VG’s-Juniors zijn, ondanks hun groeiende zelfstandigheid, nog zeer onervaren. Ze hebben leid(st)ers nodig die hen een context aanbieden waarin fouten maken mag, waarin ruimte is voor experimenteren en dromen, maar waar ook duidelijke grenzen bestaan.Hun leid(st)ers staan sterk in hun schoenen en stappen een eindje met hen mee in hun weg naar de volwassenheid.